Burčáková muška
Hezká, prosluněná, ač chladná neděle byla zamluvena pro pivní mušku břeclavského jádra a pokud možno i houbaření.
Po dořešení technických problémů u Aničky jsme se odpoledne konečně sešli u Kančí obory, kde bylo připraveno posezení u burčáku. Dokonce se sklínkami, se vším všudy... Pivní muška se tak rázem změnila na burčákovou a po skončení řízené degustace jsme se jali pokračovat na Janohrad. V půli cesty ovšem rána jak z děla a Verča přišla šmahem o plášť a duši. Nezbývalo, než cupitat pěšky, než pro ni dojela záchrana.
Tak jsme zůstali dva a na Janohradě jsme dopili zbytek burčáku. Mezitím jsem se dověděl spoustu věcí z dovolené a tak různě. Čas ovšem kvapil a tak jsme vyrazili do Valtic. Cestou se nachomýtlo pár bedlí, ale oproti žním z minulého týdne spíš katastrofa. No bída. To už jsme otvírali vrata u Verči, která nás čekala s kafem. I pod zub se něco našlo..
Anička mezitím nevědomky plnila nějakou soutěž v odesílání SMS, což se jí notně prodražilo. Když nahlédla do mobilu, málem jí kleplo. Za ty prachy jsme mohli popíjet burčák do půlnoci :)) I když takové posezení se zdravým jádrem je přeci k nezaplacení, ne?
Pak už se sluníčko schovalo a my vyrazili domů, po cestě jsme našli ještě pár bedlí a tak u Aničky bude dobrá smaženice... no na těch pět krků asi trochu skromná, že? :))
Tož, pěkně jsme se zabavili, urazili jsme zas cca 32 km, teda ti, co se nevezli autem :)).
Pavel
Komentáře
Přehled komentářů
byla super, až na defekt,ale posezení to vše spravilo
muška
(Zdenula, 21. 9. 2010 16:34)dobře jste udělali, že jste vyrazili na kola, i když holky zažily každá nedobrotku :), ale hlavní je, že jste neseděli doma a užívali si....se přiznám, že jsem sobotu i neděli věnovala dětičkám a domů jsme v oba dny došly notně uondány, ale hlavně že úkoly byly splněny :)
Soutěž
(Anička, 20. 9. 2010 18:42)
Kdyby ty SMS byly aspoň na nějaké konto "pomoci" tož by to tak člověka nesebralo. Ještě, že u Verči bylo skvělé kafíčko a něco sladkého na zub, co mně aspoň trochu pozvedlo.
Smaženice nebyla, to by bylo jen tak do jednoho zubu pro každého, ale zato jsem to povařila a zamrazila pro dlouhou zimu na spestření jídelníčku. Jinak jsem tak dvě ochutnala jen lehce na olivovém oleji, osolené, okmínované a vylepšené plátkem sýru. Pěkně na chlebíček jako omeletku, skvěle to ohodnotila i má dcera.
neděle
(Verča, 22. 9. 2010 13:45)